Hanneke Meijer

Nathalie Wind

Lisanne Menzo

Marjolein Lentink

Annet van de Wetering-Lentink

Initiatief THA

HOME

MUZIEK

ZANG

THEATER

CONTACT

BEELDEND

Hoi, ik ben Annet

 

Allereerst bedankt dat je een kijkje neemt op onze website. Leuk dat je op deze manier je interesse toont in onze Academie.

Ik ben opgegroeid in Kampen en woon nu alweer zo’n tien jaar in Dedemsvaart. In het dagelijks leven sta ik voor de klas in het basisonderwijs.

 

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ze zijn vaak zo eerlijk en puur en staan nog heel onbevangen in het leven. Heerlijk is dat!

 

Naast mijn lesgeven ben ik veel met muziek bezig. Muziek speelt eigenlijk altijd al een grote rol in mijn leven. Ik speel van jongs af aan viool, speelde in verschillende orkesten, zong bij een koor en heb later ook gitaar leren spelen. Regelmatig speel ik mee in een band of word ik gevraagd om een solo op-treden te verzorgen bij een koor of een kerkdienst. Ik vind het heerlijk om muziek te maken! Helemaal om dit samen met anderen te doen. Muziek verbindt mensen. Muziek kan je opfleuren, maar muziek kan ook juist troost geven in een moeilijke tijd. Naast zelf optreden vind ik het ook erg leuk om mijn passie voor muziek over te brengen op kinderen. Dit doe ik als ik voor

de klas sta, maar ook in de (muziek)lessen die ik geef aan de kinderen op de Toontje Hoger Academie. Het leuke hiervan is, dat de kinderen vaak heel bewust kiezen voor een bepaalde les en daar dan heel enthousiast voor zijn.

 

 

Hoi, ik ben Lisanne

 

Sinds afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de PABO en werk nu in het onderwijs. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en bij te kunnen dragen aan hun kunstzinnige en culturele vorming. Tijdens mijn studie, werk en in mijn vrije tijd heb ik al veel ervaring mogen opdoen in het werken met kinderen op creatief gebied.

Zo heb ik met veel plezier 5 jaar lang een kinderkoor mogen dirigeren in Dedemsvaart. Ook heb ik meerdere keren op het toneel mogen staan met een mime/drama groep. Hierin heb ik mogen ervaren dat deze vormen van kunst een uitlaatklep kunnen zijn, waar je vrolijk en vindingrijk van wordt en leert om uitdagingen aan te gaan.

 

In mijn vrije tijd ben ik ook erg veel met muziek bezig. Ik speel piano en zing in een band.

 

In de toneellessen op de academie wil ik kinderen helpen om zich te ontwikkelen in de talenten die zij gekregen hebben, zodat ook zij de meerwaarde hiervan mogen ervaren. Samen toewerken naar een voorstelling vind ik geweldig, zo kunnen we na een periode van lessen en leren, ook aan anderen laten zien wat we geleerd en bereikt hebben, en doen we natuurlijk de geweldige ervaring op, van hoe het is om op toneel te staan.

 

 

Hoi, ik ben Marjolein

 

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de pabo en in het jaar 2016 hoop ik mijn Master SEN (Special Educational Needs) af te ronden.

 

Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Toontje Hoger Academie. Kunst en cultuur werd in ons gezin met de paplepel ingegoten. Vakanties werden vaak besteed om musea, prachtige kerken of historische monumenten te bezoeken. Op de basisschool vond ik tekenen en schilderen ook al heerlijke vakken. Drama leerde ik van mijn pabo docente. Daarnaast speelden wij (mijn vier grote zussen en ik) thuis allemaal een instrument en zat ik jaren lang op het symfonie orkest in onze woonplaats. Mijn liefde voor de viool is ontstaan doordat ik mijn zussen hoorde spelen. Ik vond en vind het een prachtig instrument. De diepe treurige klanken die je kan creëren, maar ook bij vrolijke volksmuziek ontbreekt de viool niet. 

Het is mijn passie om met kinderen te werken, om ze te enthousiasmeren en ze veel te leren. Dat is heerlijk om te doen.

 

Een van mijn talenten is tot uiting gekomen in de musicalproductie MOOS

van Toontje Hoger Academie in 2015. Samen met Annet schreef ik het script en bedachten we het decor. Wat heb ik genoten, en wat waren de kinderen goed. Bij Toontje Hoger Academie help ik kinderen hun talenten te ontdekken, maar ook te ontwikkelen. Samen stimuleren we het zelfvertrouwen van kinderen. Je mag zijn wie je bent, pas dan kun je ontwikkelen en groeien en komt je ware ik naar boven. 

 

Toontje Hoger Academie komt voort vanuit een christelijke identiteit. Iedereen is welkom, wie je ook bent. Ik hoop u/jou graag te ontmoeten bij een van de THA lessen en/of projecten!

 

 

 

Hoi, ik ben Hanneke

 

Toen mij gevraagd werd of ik de beeldende lessen wilde geven heb ik geen moment getwijfeld, Ja! Het leek mij een ontzettende leuke uitdaging om mijn creativiteit en die van de groep te kunnen bundelen en zo een gaaf decor te maken.

 

Creatief bezig zijn doe ik al vanaf jongs af aan schilderen, kleien, haken, fotograferen van alles heb ik al gedaan. Al snel werd mij duidelijk dat dit is waar ik verder mee wil, en in combinatie met kinderen vind ik dit helemaal

te gek. Hier ligt mijn hart! In mijn vrije tijd pas ik veel op, ga ik graag een stuk wandelen met mijn hond of lekker naar het bos om foto’s te maken.

 

In de lessen hoop ik de groep mee te kunnen geven dat wat ze maken altijd goed is, maar vooral hoop ik dat ze het gevoel krijgen zichzelf te mogen zijn en plezier kunnen hebben.

 

 

 

Hoi, ik ben Nathalie

 

Vorig seizoen ben ik begonnen met werkzaamheden aan de Toontje Hoger Academie. Ik heb lessen gegeven aan het koor en ook toneellessen voor
jonge kinderen.

 

Muziek heeft mijn hart. Ik speel zelf verschillende muziek instrumenten en ben daar in mijn vrije tijd veel mee bezig. Het leuke is dat ik deze hobby op
de academie kan combineren met het werken met kinderen, wat ik ook erg graag doe.

Daarnaast heb ik vorig jaar verschillende taken gedaan rondom de productie van de musical Moos. Het was een geweldige ervaring. Ik kon na de zomer niet meteen weer van start aan de academie vanwege een tussenjaar.

 

Van september tot februari heb ik een Discipleship Training School gedaan
bij Youth With a Mission in Amerika en Thailand. Ik heb in Thailand veel met kinderen gewerkt. In september begin ik op de Christelijke Hogeschool Ede aan Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening.

Ik zie er erg naar uit om dit seizoen weer te helpen bij Toontje Hoger Academie. We werken nu weer toe naar een splinternieuwe musical en daar heb ik veel zin in. Ik krijg altijd veel energie van de enthousiaste kinderen en geniet ervan om ze les te geven!

'Ik vind het heerlijk

 om muziek te maken!

 Helemaal om dit

 samen met anderen

 te doen.

 Muziek verbindt

 mensen.'

 

 

'Muziek kan je
 opfleuren,

 maar muziek

 kan ook juist

 troost geven in

 een moeilijke tijd.'

Annet

'Deze vormen van

 kunst kunnen een

 uitlaatklep zijn, waar

 je vrolijk en

 vindingrijk van

 wordt en leert om

 uitdagingen aan te

 gaan.'

 

 

'Zo kunnen we na een

 periode van lessen en

 leren, ook aan

 anderen laten zien

 wat we geleerd en

 bereikt hebben.'

Lisanne

'Het is mijn passie om

 met kinderen te

 werken, om ze te

 enthousiasmeren en

 ze veel te leren. Dat is

 heerlijk om te doen.'

 

 

'Samen stimuleren we

 het zelfvertrouwen

 van kinderen.'

Marjolein

'Creatief bezig zijn

 doe ik al vanaf jongs

 af aan schilderen,

 kleien, haken,

 fotograferen van

 alles heb ik al

 gedaan.'

 

 

'Hier ligt mijn hart!'

Hanneke

 

'Muziek heeft mijn hart. Ik speel zelf verschillende muziek instrumenten en ben daar in mijn vrije tijd veel mee bezig.'

 

 

'We werken nu weer toe naar een splinternieuwe musical en daar heb ik veel zin in.'

Nathalie

TEAM | wie zijn wij?